GDPR @ GetAccept

Vad innebär GDPR och hur kan du förbereda din organisation?

Scrolla ner och läs mer

Vad är GDPR?

Kortfattat kräver GDPR att organisationer som behandlar personuppgifter ansvarar för den data de hanterar. GDPR betonar också ökad insyn och transparens samt möjlighet för var individ att välja hur den registrerade datans ska få sparas.

Den allmänna dataskyddsförordning ("GDPR")
GDPR är en europeisk dataskyddslag som ersätter dataskyddsdirektivet 95/46 / EG. Den utformades för att uppdatera Europas förhållande till dataintegritet. När GDPR träder i kraft den 25 maj 2018 måste alla organisationer som behandlar och innehar personuppgifter om individer som är bosatta i EU följa det förordning, oavsett var bolaget är har sin geografiska plats.

Vad räknas som personuppgifter
Enligt GDPR-direktivet är personuppgifter all information som är kopplad till en person och som kan identifiera denna. T.ex. namn, foto, e-postadress, bankuppgifter, inlägg på sociala medier, platsinformation, medicinsk information och datorns IP-adress är data som räknas in som personuppgifter.

Hur kan GetAccept förbättra mitt företags förmåga att uppfylla GDPR-krav?

Registrera och samla in samtycke
I många fall behövs ett samtycke för att kunna behandla data enligt GDPR. Samtycket måste vara specifikt, informerat, entydigt, fritt ges och dokumenterat. GetAccept kan förbättra organisationens förmåga att kontrollera dessa tillstånd genom att göra det enklare att få bekräftat samtycke i realtid vid datainsamlingen. eSignering gör det möjligt för företagen att påvisa samtycke och därmed kunna hantera data på ett lagligt sätt.

Biträdesavtal
GDPR anger särskilda krav för avtal mellan personuppgiftsansvarig (Data Controller) och de leverantörer de använder för att behandla de personuppgifter de kontrollerar, kända som personuppgiftsbiträden (Data Processors). Dessa avtal kallas biträdesavtal eller DPA (Data Processing Agreement). GetAccept kan i hög grad förenkla processen med att upprätthålla och uppdatera kontrakt för att innehålla de villkor som GDPR kräver, genom att effektivisera flödena och underlätta upphandlingsprocessen. eSignering ger avsändare fullständig synlighet om var varje dokument är och vem som ännu inte har tecknat, med automatiska påminnelser som hjälper till att påskynda processen.

Ladda hem de vanligaste frågorna och svaren